Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Evaluatie campagne Woon Bewust

Geplaatst op: 15 oktober 2015

In zeven gemeenten in Regio FoodValley (Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen) heeft in 2014/2015 de campagne Woon Bewust plaatsgevonden. Nu is het tijd voor de evaluatie: wat heeft de campagne opgeleverd? Zijn inwoners aan het denken gezet over de mogelijkheden om hun woning aan te passen om langer zelfstandig thuis te wonen?

Woon Bewust: wat houdt het in?
Het doel van de campagne Woon Bewust is om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te wonen op een prettige en veilige manier. Inwoners krijgen tips en informatie over woningaanpassingen, energiebesparing en gebruik van thuistechnologie/domotica. Ook is er in de campagne aandacht voor voeding en beweging. Door de toenemende vergrijzing en de veranderingen in de wetgeving rondom zorg wordt op meer zelfredzaamheid van burgers gerekend. Met de campagne willen de gemeenten inwoners ondersteunen om langer zelfstandig te wonen. Onderdelen van de campagne zijn onder andere deze website, lokale informatiemarkten en een persoonlijk woonadvies aan huis door getrainde vrijwilligers. Daarnaast hebben tien ondernemers in de regio de handen ineen geslagen om een demokast te maken met allerlei handige woningaanpassingen. De demokast is in elke gemeente te zien geweest tijdens de informatiemarkt(en).

Enquête onder inwoners
Via een steekproef zijn per gemeente inwoners geselecteerd om deel te nemen aan de evaluatie. Zij ontvangen de komende week een uitnodigingsbrief om de vragenlijst via internet in te vullen of zij worden telefonisch bevraagd. Op deze manier willen de gemeenten een goed inzicht krijgen in de opbrengst van de campagne Woon Bewust. Ook geeft dit aanknopingspunten hoe de komende jaren blijvend aandacht gegeven kan worden aan Woon Bewust in de gemeenten.

Naar archief
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust