Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Meer info

Via deze pagina

Ervaringen

Zorgeloos genieten: het huis van Johan en Margriet

Johan en Margriet zijn actieve 60-plussers en staan midden in het leven. In hun woning hebben zij een aantal toepassingen gerealiseerd die extra comfort in huis geven. Denk aan het op afstand bedienen van de lampen en zonwering. Ook hebben ze bij de verbouwing van hun badkamer alvast rekening gehouden met aanpassingen die mogelijk in de toekomst van pas komen. Zo hebben Johan en Margriet een inloopdouche zonder drempels en antisliptegels laten plaatsen. Daar hoeven zij gelukkig in de toekomst niet meer over na te denken!

Wel zo veilig: het huis van mevrouw Dirksen

Mevrouw Dirksen woont alleen sinds haar man enkele jaren geleden is overleden. Ze redt zich nog prima, maar voelt zich ´s avonds niet zo veilig in huis. Dan doet ze liever de deur niet meer open. Door een digitale deurcamera te plaatsen kan zij zien wie er ´s avonds bij haar aanbelt. Zo kan ze zelf besluiten voor wie ze de deur opendoet. De laatste maanden merkt mevrouw Jansen dat het lopen en bukken wat moeilijker wordt. Met een aantal slimme handigheidjes, zoals een postopvanger en een tweede trapleuning, gaat het een stuk gemakkelijker. Dat had ze eerder willen weten!

Minder energiekosten: het huis van Jan-Willem

Jan-Willem heeft een jaren 50-woning gekocht van een oude mevrouw. Er is veel achterstallig onderhoud. Jan-Willem heeft de woning geïsoleerd door de vloer te isoleren en heeft zonnepanelen geplaatst. Nu een forse investering, maar een mooie besparing op de energierekening. “En ik merk dat ik er nu meer op let: bij mooi weer hang ik mijn was buiten op, ik heb mijn verwarming zo geprogrammeerd dat de verwarming om tien uur ’s avonds uit gaat en ik maak gebruik van standby-killers zodat er geen sluipgebruik van energie is. Ik kijk uit naar mijn eerste jaarafrekening van mijn energiemaatschappij!”

Bekijk ook eens deze film over zelfstandig wonen in Raalte met gebruik van thuistechnologie.

 

 

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust