Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Ede

De gemeente Ede wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen -ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur

Naast de vele tips op deze website kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen. Vraag een huisbezoek aan bij Yvonne van Silfhout van SWO Ede via y.vansilfhout@icare.nl of telefonisch 0318-67 22 20 (onder vermelding van huisbezoek Woon Bewust).

Huistest en ondernemers

Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is. Ook geeft deze test een indicatie van de kosten.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.

Informatiemarkt Woon Bewust

In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiemarkt Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiemarkt(en) Woon Bewust.

Woonurgentie


In bepaalde gevallen kunt u, om sociale of medische redenen, voorrang krijgen als woningzoekende. Pas als u door de onafhankelijke Urgentie Commissie WERV erkend wordt als urgent woningzoekende, krijgt u voorrang.

 Als urgent woningzoekende kan geen rekening worden gehouden met uw woonwensen. Als er sprake is van woonurgentie, dan kunt u binnen een zoekprofiel reageren op het woningaanbod. Omdat andere woningzoekenden dan langer moeten wachten, wordt voorrang alleen verleend in uitzonderlijke situaties.
Lees hier meer over de urgentieregeling.

Wmo

Lees hier meer over het beleid van de gemeente Ede bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Een team: Thuiszorg, Ergotherapie en Fysiotherapie

Steeds meer ouderen zullen in de toekomst thuis blijven wonen. Thuiswonende ouderen hebben steeds vaker ondersteuning nodig op het gebied van mobiliteit, balans, staan, lopen en verplaatsen. Voor het zelfstandig thuis blijven wonen is ook de woonomgeving zeer belangrijk en heeft ook invloed op het langer thuis blijven wonen.

Een thuiszorgteam in samenwerking met fysiotherapeut en ergotherapeut kan u helpen en advies geven, zodat u zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

  • Een fysiotherapeut geeft ondersteuning in hoe u zo goed mogelijk thuis in beweging kan blijven.
  • Een ergotherapeut geeft o.a. advies in woningaanpassingen en het verplaatsen in en om de woning.
  • Een thuiszorgteam helpt u bij de persoonlijke verzorging.

Voor vragen kunt u eventueel bij onderstaande adressen terecht:

  • Praktijk Ergodus: Ergotherapiepraktijk voor ede en omgeving: www.ergodus.nl telefoon: 06-49 61 99 79
  • Lijf en leven: fysiotherapiepraktijk voor de gemeente Ede: www.lijfenleven.com

Uw Woon Bewust contactpersoon

fotoVoor informatie over Woon Bewust kunt u contact opnemen met Erica Schrik, gemeente Ede, Samenleving en Beleid. Telefoonnummer: 14 0318 (alg. nummer), E-mail: Erica.schrik@ede.nl

 

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Ede

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust