Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen –ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur

Naast de vele tips op de website kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een huisbezoek aanvragen van een vrijwillige Woon Bewust-adviseur. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen. Vraag een huisbezoek aan bij welzijnsorganisatie Sigma via info@sigma-nijkerk.nl of telefonisch via 033 – 247 48 30 (onder vermelding van huisbezoek Woon Bewust). Sigma coördineert de huisbezoeken.

Huistest en ondernemers

Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is. Ook geeft deze test een indicatie van de kosten.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.
Op de informatiemarkt op 21 januari 2015 hebben zich een groot aantal bedrijven en instellingen gepresenteerd die u kunnen helpen met vragen over en of aanpassingen van de woning. Deze is hier te downloaden.

Informatiebijeenkomst Woon Bewust

In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiebijeenkomst Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiebijeenkomst(en) Woon Bewust.

Wmo


Lees hier meer over het beleid van de gemeente Nijkerk bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de gebiedsteams.

Wij Nijkerk

WijNijkerk, Samen voor Duurzaamheid, is een campagne om duurzaam initiatief in Nijkerk te stimuleren. De campagne wordt gedragen door een groot aantal partners die actief zijn inVeel mensen in onze gemeente hebben goede ideeën op het gebied van duurzaamheid en vaak hebben we elkaar nodig om deze ideeën handen en voeten te geven. Of het nu gaat om samen zonnepanelen inkopen, het aanleggen van een moestuin in de wijk of hergebruik van afval of reststromen: samen weten en kunnen we meer! Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, op het gebied van duurzaamheid in de brede zin van het woord. Zo is ook de gemeente Nijkerk partner van WijNijkerk. Op het platform Wij Nijkerk kunt u uw ideeën kwijt, een oproep doen of een initiatief plaatsen.

Uw Woon Bewust-contactpersoon

Voor informatie over Woon Bewust kunt u contact opnemen met Agnes Reitsma per e-mail: a.reitsma@nijkerk.eu en per telefoon: 14033.

 

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Nijkerk

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust