Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Renswoude

De gemeente Renswoude wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen -ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur
Naast de vele tips op deze website  kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een huisbezoek aanvragen van een vrijwillige Woon Bewust-adviseur. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen.

Huistest en ondernemers
Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.

Informatiemarkt Woon Bewust
In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiemarkt Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiemarkt(en) Woon Bewust.

Wmo

Lees hier meer over het beleid van de gemeente Renswoude bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Energie besparen met Iso-leert
Een verbouwing kan een goed moment zijn om energiebesparende maatregelen makkelijk mee te nemen. Een verbetering van de energetische prestaties leidt tenslotte tot lagere woonlasten, door een dalende energie- en gasrekening, en meer wooncomfort door minder tocht en vocht.

Samen met woningcorporaties promoot Weijman Vastgoedonderhoud de campagne Iso-leert.

Iso-leert vertelt u alles over de voordelen van isoleren. Het doel van de campagne sluit naadloos aan op het doel van Woon Bewust om mensen zo lang mogelijk comfortabel thuis te laten wonen. Gemeente Renswoude heeft de samenwerking gezocht met een regionale ondernemer (Weijman Vastgoedonderhoud). Zij laat mensen in koopwoningen direct meeprofiteren, omdat deze projecten toch al in hun wijk plaatsvinden bij de huurwoningen van het woningbedrijf van de gemeente Renswoude. Met de gemeente Renswoude is afgesproken dat Weijman voor het uitvoeren van de werkzaamheden gebruikmaakt van de ondernemers uit Renswoude.

Door mensen op een creatieve wijze enthousiast te maken om te investeren in maatregelen die nodig zijn om prettig te kunnen blijven wonen én het uitvoeren van de bouwkundige aanpassingen die nodig zijn als de zorg toeneemt, helpt Weijman een woning levensloopbestendig te maken.

Uw Woon Bewust contactpersoon:

Jannet Versteeg Renswoude

mw. J. Versteeg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Versteeg via e-mail: j.p.versteeg@renswoude.nl

 

 

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Renswoude

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust