Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Rhenen

De gemeente Rhenen wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen –ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Woon- en Leef Bewust Beursgewijzigde-kopie-van-img_0368

Op 1 oktober 2016 vond in Rhenen de Woon- en Leef Bewust Beurs plaats. De beurs ging over langer zelfstandig thuis wonen en bood tips en voorlichting over handige en duurzame woningaanpassingen, inbraak- en brandpreventie, gezond eten en leven, valpreventie, in beweging blijven, mantelzorg en veilig deelnemen aan het verkeer. De beurs is onderdeel van de campagne ‘Woon Bewust’.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur

Naast de vele tips op de website kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een huisbezoek aanvragen van een vrijwillige Woon Bewust-adviseur. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen. Aan dit huisbezoek zijn geen kosten verbonden. Vraag een huisbezoek aan via marijke.van.splunder@rhenen.nll  of tel. 0317 681 785. Nadat u het huisbezoek heeft aangevraagd zal de Woon Bewust-adviseur contact met u opnemen om een afspraak te maken.

Huistest en ondernemers

Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Zie de rubriek “Doe de huistest” in de rechterkolom op deze pagina.  Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.

Informatiemarkt Woon Bewust

In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiemarkt Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiemarkt(en) Woon Bewust.

Wmo


Lees hier meer over het beleid van de gemeente Rhenen bij  de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat uit van eigen verantwoordelijkheid. Als iemand financieel of anderszins geen voorzieningen kan treffen om ‘mee te doen in de samenleving’ kan een beroep worden gedaan op de Wmo.
In dit document staan de algemeen gebruikelijke voorzieningen. Een voorziening is algemeen gebruikelijk wanneer deze in de reguliere handel verkrijgbaar is, niet speciaal voor gehandicapten is bedoeld en niet aanzienlijk duurder is dan een vergelijkbaar product met hetzelfde doel.

Woonvormen in de gemeente Rhenen voor ouderen

Soms kan (op termijn) verhuizen naar een andere woonruimte een betere optie zijn dan het aanpassen van de eigen woning. Om (op termijn) in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van Rhenam Wonen is het verstandig dat u zich inschrijft bij Huiswaarts.nu. Rhenam Wonen wijst haar huurwoningen namelijk toe op basis van inschrijfduur. Wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in de gemeente Rhenen, klik dan hier voor hier voor een overzicht van verschillende woonvormen.

Uw Woon Bewust-contactpersoon:

Karin Wortelboer Voor informatie over Woon Bewust kunt u contact opnemen met Karin Wortelboer per e-mail: karin.wortelboer@rhenen.nl; per telefoon: 0317 – 681 681

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Rhenen

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust