Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen –ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur

Naast de vele tips op de website kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een huisbezoek aanvragen van een vrijwillige Woon Bewust-adviseur. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen.

Huistest en ondernemers

Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.

Stimuleringssubsidie

De gemeente stimuleert het aanbrengen van aanpassingen door middel van een stimuleringsregeling. Wie na een huisbezoek, waarin de Huistest (checklist) is ingevuld aanpassingen aanbrengt die op deze lijst staan, kan de helft van de kosten vergoed krijgen, met een maximum van € 500,- per woning. Deze regeling heeft een afgebakend budget. Dus op = op. Het aanvraagformulier voor deze subsidie ontvangt u tijdens het huisbezoek.

Informatiemarkt Woon Bewust

In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiemarkt Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiemarkt(en) Woon Bewust.

Wmo


Lees hier meer over het beleid van de gemeente Scherpenzeel bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Scherpenzeel

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust