Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes
Woon bewust gemeentes

Woon Bewust in de gemeente Veenendaal

De gemeente Veenendaal wil u als inwoner graag informeren over de mogelijkheden om uw huur- of koopwoning comfortabel, veiliger en energiezuiniger te maken. De meeste mensen willen –ook als zij ouder worden- in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Ook de overheid stimuleert het langer thuis wonen. Met soms simpele woningaanpassingen en slimme techniek kan uw wooncomfort en gevoel van veiligheid vergroot worden. Voor nu én in de toekomst.

Door middel van de campagne Woon Bewust informeren wij u over de mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug.

Informatiemarkt

Op 20 november 2015 was er een informatiemarkt Woon Bewust. U kunt hier de presentaties inzien:

 

De gemeente Veenendaal heeft alle inwoners van 60 jaar en ouder uitgenodigd voor deze informatiemarkt. Door vertraging bij de bezorging van de uitnodigingsbrief zijn genodigden mogelijk niet in de gelegenheid geweest om een bezoek te brengen aan de markt. Om iedereen een kans te bieden om alsnog de Woon Bewust informatiemarkt te bezoeken, organiseert de gemeente op 18 maart 2016 nogmaals een informatiemarkt. Ook hiervoor zal de gemeente een uitnodiging versturen aan alle inwoners van 60 jaar en ouder.

Advies op maat: vrijwillige Woon Bewust-adviseur

Naast de vele tips op de website kunt u een advies op maat krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een huisbezoek aanvragen van een vrijwillige Woon Bewust-adviseur. Tijdens het bezoek neemt hij of zij met u een checklist door. De vrijwillige Woon Bewust-adviseur kan u ook precies vertellen waar u terecht kunt voor aanschaf en installatie van de oplossingen. Vraag een huisbezoek aan via woonbewust@veenendaal.nl  y.unal@veens-welzijn.nl  (onder vermelding van huisbezoek Woon Bewust)

Huistest en ondernemers

Ook kunt u zelf een digitale huistest invullen. Met deze test kunt u eenvoudig nagaan hoe toekomstbestendig uw woning is. Ook geeft deze test een indicatie van de kosten.
U kunt terecht bij lokale ondernemers voor de aanschaf en installatie of voor verbouw van uw woning.

Informatiemarkt Woon Bewust

In iedere gemeente wordt voor belangstellenden een informatiemarkt Woon Bewust georganiseerd, meestal met informatiestands en demonstraties. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst in onze gemeente, maar ook in die van een andere gemeente. Houd de agenda op deze website en de lokale krant in de gaten voor de data van deze informatiemarkt(en) Woon Bewust.

Wmo

In deze lijst staan de middelen die niet in aanmerking komen voor Wmo-ondersteuning en die u elders kunt verkrijgen.

Lees hier meer over het beleid van de gemeente Veenendaal bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Energiecoaches

Wilt u advies op energiegebied? In samenwerking met Patrimonium woonservice heeft huurdersvereniging Patrimonium Veenendaal twaalf vrijwilligers laten opleiden tot energiecoach. Zij organiseren diverse informatieavonden in Veenendaal over de mogelijkheden tot energiebesparing in de woning. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie klikt u door naar deze website.
Lees hier het artikel van de Rijnpost over deze energiecoaches.

Uw Woon Bewust-contactpersoon:


Bob Dijkman
Voor informatie over Woon Bewust kunt u contact opnemen met Bob Dijkman, afdeling Wonen en Leven, team Leefbaarheid en veiligheid
Telefoon (0318) 538 538

Email: woonbewust@veenendaal.nl

 

 

 

Doe de huistest

Bent u benieuwd welke aanpassingen in uw woning voor comfort, veiligheid en energiebesparing het beste bij u passen? Doe de huistest.

Doe de huistest

Agenda Veenendaal

Er zijn nog geen events gepland in uw gemeente

WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust
WoonBewust